RUV

RUV op 13 april naar De Lantaarn

RUV is een bluesrock trio dat zijn inspiraties haalt uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. Met ontblote tanden jaagt RUV een slanke Gary Moore, nuchtere Bonham en frisse Cobain de tijdmachine in naar het heden. Dit resulteert in een portie onvervalste hedendaagse bluesrock in de lijn van Jack White en zijn Raconteurs.

Na het debuut van RUV op Ribs & Blues 2016, voorprogramma’s voor o.a. Vandenberg’s Moonkings, Ten Years After, Tyler Bryant & the Shakedown en Joanne Shaw Taylor, maakt de band zich na 40 shows in 2017 op voor hun opmars in 2018.

“Rory, Jimmi, Stevie Ray, Eric en al die andere helden zijn herontdekt door legio jonge honden die het genre nieuw leven inblazen. Laatste loot aan deze stam heet RUV. En RUV is fabelhaftig überaffengeil goed. Dat u het maar weet.”
– Metropool Hengelo

“RUV is weer een typisch voorbeeld van een minimale bezetting waar een maximaal resultaat wordt geleverd.”
– Blues Magazine

Het voorprogramma deze avond wordt verzorgd door de band Southbound. Southbound is een hobby project van RUV gitarist Jim Zwinselman. Samen met wat oudgedienden (locals: Nico van Houten, Jaap Harmsen, Paul Kleinmeulman, Gerlinde Schuttevaar, Gert Kozijn en Rob Telgenkamp) knalt Jim dus nog even in zijn eigen voorprogramma mee.  In tegenstelling tot wat RUV speelt, worden er in het voorprogramma lekkere covers van o.a. Paul Weller , Joe Bonamassa en Deep Purple (Lazy) gespeeld.

Vrijdag 13 april | RUV 
Support Act: Southbound
Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00
Entree: € 7,50 deurverkoop (vol=vol)