popa chubby

Popa Chubby en Lachy Doley naar De Lantaarn

Ook in het najaar hebben we weer een aantal internationale toppers weten te strikken: het Australische Lachy Doley Group en bluesgigant Popa Chubby.

Lachy Doley Group – 27 augustus 

Zondagmiddag concert! Zaal open: 14:30; aanvang: 16:00. Bij mooi weer gaan we een geschikte buitenlocatie zoeken. Uiteraard mét BBQ.

Lachy Doley: “ ’s werelds beste Hammond speler, alive“, aldus Glenn Hughes (ex Deep Purple)

Europa begint deze energieke toetsengek te ontdekken. Ieder optreden is een uitdaging, na al het gitaargeweld komt hier een “Aussie “ die het Hammond orgel en zijn Whammy Clavinet , figuurlijk volledig uit elkaar trekt !
Wat “Jimmy Hendrix“ ooit op gitaar deed, doet deze ‘Hammond– basher‘ met zijn toetsen.

Popa Chubby – 11 november

Met zijn massieve omvang is deze gitaarbeul juist het tegenovergestelde van zijn woeste uiterlijk. Namelijk een uiterst vriendelijke gozer met grote aaibaarheids factor. Zijn gitaargeluid daarentegen voldoet wel aan de verwachtingen rond zijn postuur. LARGE… Nee niet alleen maar volgas in de 5e versnelling, ook subtiele stukken. Maar liefhebbers van het betere bluesrock-werk komen bij Popa Chubby altijd méér dan aan hun trekken.

Ruim 25 jaar is ie al bezig. Meerdere malen deed hij De Lantaarn aan. Het was weer lang geleden dat ie in Hellendoorn was. Het werd weer tijd.